RS485 IHC Switch Board
Da vi er i gang med at renovere vores hus fra 1976 vil vi i samme omgang opdatere det gamle elsystem som er fyldt med fejl som f.eks. ledningsfarver der er byttede rundt eller som er samlet med andre farver rundt omkring i væggene som gør det helt umuligt at finde hoved og hale i. Der er f.eks. jordledninger (gul-grønne) som er brugt til fase nogle steder fordi man måske ikke lige havde andet ved hånden eller bare ikke vidste bedre. Der er løse ledninger og brandfarlige samlinger overalt. Forestil dig alverdens ulykker, så har du et godt billede af det gamle elsystem som det var før vi gik i gang. Det ser helt afgjort ikke ud som om at der har været en autoriseret elinstallatør ind over. Nu har vi skrællet alt gammelt væk der hvor vi er nået til.
Første prototype:
Her er den første prototype som er håndmonteret med pincet. Den kommer lige fra varmepladen og nu skal der findes prototypefejl og udvikles software. Jeg har desværre allerede fundet de to første fejl som skal rettes til den næste, og forhåbentlig endelige version. Jeg skal nemlig bruge den her meget snart så vi kan få tændt lyset rundt omkring.
Fejl
Her er prototypen monteret på LK IHC kontakten. Skruehullerne er dækket så kontakten ikke kan monteres. Det må lige rettes.
Generel teknisk information om RS485:
https://www.analog.com/media/en/technical-documentation/product-selector-card/rs485fe.pdf
Funktioner:
Printet
Printet er lavet så det fysisk passer på bagsiden af et standard LK Fuga IHC tryk. Der monteres tråde i skruehullerne som bukkes ud til siderne og printet monteres og loddes på. Mellem trådene lægges der et stykke 3M dobbeltsidet skumklæber som holder printet sikkert fast. Det grønne 3.5mm Phoenix stik er placeret lodret i midten så det kan loddes på bagsiden ned mod trykket. Der er en fordybning i trykket som passer perfekt dertil. Programmeringsstikket og RS485 termineringsjumperen sidder også i den fordybning så de kan loddes på undersiden.
Det hele styres gennem et 4-ledet kabel som kan linkes videre til det næste modul som sidder i nærheden. Alle moduler parallelforbindes og der kan sidde op til 255 moduler på samme ledning. På den måde kan man nøjes med EN ledning som kører rundt fra modul til modul og alting bliver meget mere overskueligt at finde rundt i. Normalt vil der være EN ledning til hvert enkelt tryk, så f.eks et stort hus med 100 tryk eller mere kræver hver deres ledning med mindst 7 ledere. Det bliver et hvirvar af ledninger og mange kilometer ledning som skal bruges, og det ville kræve et kæmpe teknikrum alene til alle input modulerne.
Printlayout
Printet er lavet med to lag, dvs. at der kun er toplag og bundlag. Det er supersimpelt, men det er printet også så der er ingen grund til at gå op i fire lag (og betale for et dyrere print). På trods af at der kun er to lag er det lykkedes at lave et næsten ubrudt stelplan i bundlaget som hjælper lidt på EMC ud- og indstråling. Klik for høj opløsning.
Windows konfigurator
OrCAD PCB Layout
Software:
Herunder er dataprotokollen beskrevet.
Thomas Uhd Larsen - tl@tltech.dk - www.tltech.dk - www.techduck.dk